Britanski ministar: Poduzet ćemo određene mjere zbog smrti Navalnog

Foto: EPA

Britanija će poduzeti određene mjere zbog smrti ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navalnog u pritvoru te poziva i druge zemlje da učine isto, rekao je danas britanski ministar vanjskih poslova David Cameron.

"Kada se dogode užasna kršenja ljudskih prava poput ovoga, trebale bi uslijediti posljedice", rekao je Cameron za Sky News. "Mi sada tražimo pojedince koji su odgovorni, razmatramo mogućnost poduzimanja određenih mjera."

Zapad krivi Putina, Peskov kaže da je to neprihvatljivo

Ruska zatvorska služba objavila je da je Navalni (47) u petak pao u nesvijest i umro nakon šetnje u kaznenoj koloniji Arctic, u kojoj je bio pritvoren.

Navalnijeva glasnogovornica Kira Jarmiš danas je potvrdila informaciju o njegovoj smrti pozvavši se na službenu obavijest koju je dobila njegova majka Ljudmila. 

Zapadni čelnici i dužnosnici izrazili su gnjev zbog smrti Navalnog, najgorljivijeg kritičara ruskog predsjednika Vladimira Putina. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov tu je reakciju u petak nazvao neprihvatljivom.

Britanski ministar rekao da će Britanija nešto poduzeti, nije rekao što

Britanska vlada u petak je objavila da će pozvati dužnosnika ruskog veleposlanstva kako bi mu jasno dala do znanja da za smrt Navalnog u potpunosti odgovornima smatra ruske vlasti.

Cameron je odbio reći pojedinosti o potencijalnim potezima te je kazao da će o tom pitanju raspravljati s kolegama iz Grupe G7 i čelnicima ostalih nacija na sigurnosnoj konferenciji u Münchenu.

"Razgovarat ćemo s njima. Jasno je da ćemo poduzeti određene mjere i pozvao bih ostale da učine isto", rekao je Cameron. 

Pročitajte više