Britanski ministar za imigraciju podnio ostavku

Foto: EPA

Britanski ministar za imigraciju Robert Jenrick podnio je danas ostavku, nakon objave nacrta zakona o vraćanju imigranata u Ruandu, zbog "dubokog neslaganja s političkim smjerom vlade" u pogledu imigracije, za koji smatra da ne ide dovoljno daleko.

Njegova ostavka pojačat će pritisak na premijera Rishija Sunaka, kojeg desno krilo njegove stranke poziva da bude još čvršći u borbi protiv ilegalne imigracije.

Njegova ostavka vezana je uz prijedlog zakona o vraćanju migranata u Ruandu

"S velikom žalošću pisao sam premijeru kako bih mu podnio ostavku na mjesto ministra imigracije. Ne mogu ostati na svojoj dužnosti kada se duboko ne slažem s političkim smjerom vlade u pogledu imigracije", napisao je Robert Jenrick na X-u.

Njegova je ostavka vezana uz prijedlog zakona o vraćanju migranata u Ruandu, koji bi sutra trebao biti predstavljen u parlamentu, a za koji on smatra da ne ide dovoljno daleko.

"Ulozi za zemlju su previsoki da ne bismo mogli tražiti jaču zaštitu potrebnu za okončanje vrtuljka pravnih izazova koji riskiraju da će paralizirati shemu i negirati njezinu namjeru odvraćanja", napisao je.

Pročitajte više