Britanski obavještajci: Rusija želi prikazati da je razumni akter i ublažiti sankcije

Foto: EPA

RUSIJA je pokazala da je spremna iskoristiti globalni pristup hrani za svoje političke ciljeve, a zatim se predstaviti kao razuman akter i okriviti Zapad za bilo kakav neuspjeh, stoji u najnovijem obavještajnom izvješću britanskog Ministarstva obrane.

Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Andrej Rudenko rekao je 25. svibnja da je Rusija spremna osigurati humanitarni koridor za plovila koja prevoze hranu kroz Crno more u zamjenu za ukidanje sankcija.

Rusija traži da se uklone mine ispred Odese

Ministar je također zatražio od Ukrajine da ukloni mine s područja oko luke Odesa kako bi se omogućio prolaz brodovima. U ovom slučaju, Ukrajina je postavila pomorske mine zbog kontinuirane vjerodostojne prijetnje ruskih amfibijskih napada iz Crnog mora.

Rusija je pokazala je li spremna iskoristiti globalnu sigurnost hrane za svoje političke ciljeve, a zatim se predstaviti kao razuman akter i okriviti Zapad za svaki neuspjeh. Pokušaj Rusije da ublaži međunarodne sankcije također naglašava koliki pritisak sankcije stavljaju na režim, piše u najnovijem izvještaju.

 

Pročitajte više