Britanski policajci razvalili vrata da bi spasili bebu, otkrili da se radi o lutki

Foto: EPA

Policajci su u Malvernu u Worcestershireu provalili u stan Ave Prior, kojoj je hobi izrada ultrarealističnih lutki, prenosi Sky News.

Ava, inače majka troje djece, rekla je: "Nije mi bilo nimalo smiješno kad sam čula što se dogodilo. Morala sam pokrpati stražnja vrata, zamijeniti staklo i popraviti prednja vrata."

Ava je obukla jednu od lutaka u skafander, stavila ju u nosiljku i fotografirala kako bi fotografije objavila online. Nakon toga je ostavila nosiljku na podu, ugasila svjetlo i otišla do prijatelja. U isto vrijeme njena majka, s kojom je u redovnom kontaktu, pokušavala ju je dobiti, ali nije mogla jer joj je mobitel bio isključen. Bila je zabrinuta jer se inače uvijek javlja na mobitel te je pozvala policiju na njenu adresu.

Policajci su na prozoru vidjeli ultrarealističnu lutku i mislili su da je beba ostavljena sama u kući pa su provalili unutra. Kad su shvatili o čemu se radi, našli su Avu, objasnili što se dogodilo i zatražili da nazove majku. Kako bi spriječila da se tako nešto ponovi, Ava je na prozor zalijepila naljepnice na kojima piše: "Ovdje su realistične lutke. U kući nema ostavljenih beba. Molim da ne paničarite niti uništavate vrata ili prozore. Hvala." 

Pročitajte više