Britanski premijer Gordon Brown uzeo godišnji odmor od mjesec dana!

IAKO SE o britanskom premijeru, Gordonu Brownu, priča da je notorni radoholičar, mediji su se raspisali o premijerovoj odluci da će otići na 30-dnevni godišnji odmor. 

Recesija, svinjska gripa, Afganistan...

S obzirom da Velika Britanija muku muči s recesijom (doduše poput i ostatka svijeta), budući da je prva u Europi po broju oboljelih od svinjske gripe u Europi, te s obzirom na činjenicu da je trenutno najangažiranija zemlja na svijetu u ratu u Afganistanu, vijest da prvi čovjek VB "nestaje" na 30 dana i nije nezanimljiva.

Premijeru će, piše Daily mail, ovaj tjedan biti posljednji radni, a onda ide na odmor s kojeg će se vratiti tek krajem kolovoza. Društvo će mu praviti supruga Sarah te dvojica sinova s kojima će dijelom boraviti u Engleskoj, a dijelom u Škotskoj, gdje se nalazi Brownova obiteljska kuća. U inozemstvo, pišu mediji, nije išao već tri godine.

Najmanje zasjedanja u parlamentu još od 1945.

Premijer će, dakako, i dalje imati punu kontrolu nad vladom, dok će svakodnevne poslove obavljati njegovi ministri. Barem oni koje zapadne da ostanu. Naime, premijeru će se s približno jednakim trajanjem odmora pridružiti i mnogi drugi političari. Torijevci, liberali, demokrati, laburisti...

Tragom toga, mediji su izračunali da će, kada se još pribroje i božićni odmori, britanski parlament do kraja ove godine imati najmanje zasjedanja još od kraja Drugog svjetskog rata!

Pročitajte više