Britanski šef diplomacije stiže u Oman. Obećat će nastavak pomoći Jemenu

Foto: EPA

Britanski ministar vanjskih poslova David Cameron otputovat će danas u Oman, gdje će pozvati na stabilnost zbog tekućih napada Huta u Crvenom moru i deeskalaciju napetosti na Bliskom istoku, priopćilo je britansko ministarstvo vanjskih poslova.

Cameron će u svom četvrtom posjetu Bliskom istoku otputovati u Oman kako bi sa svojim kolegom Badrom Albusaidijem razgovarao o tome kako smanjiti napetosti u cijeloj regiji. Napadi Huta na međunarodne brodske linije u Crvenom moru bit će glavni fokus njegovih razgovora, navodi se u priopćenju ministarstva vanjskih poslova.

Ranije se susreo s Netanyahuom

Cameron će ponoviti predanost Britanije pružanju pomoći Jemenu i opisati akcije koje Britanija poduzima kako bi odvratila Hute od gađanja brodova u Crvenom moru.

U ranijoj diplomatskoj turneji Cameron se susreo s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom i političarima na Zapadnoj obali, koju je okupirao Izrael, gdje je sjedište palestinskih vlasti koje podržava Zapad, a posjetio je i Katar kako bi razgovarao o situaciji u Gazi.

Cameron je rekao da je na svojim sastancima u Izraelu naglasio potrebu za pauzom u borbama kako bi se osiguralo oslobađanje talaca koje su Hamasovi militanti zarobili tijekom prekograničnog napada 7. listopada.

Pročitajte više