Britanski svećenik htio upoznati izraelskog trgovca oružjem s balkanskim političarima?

POZNATI britanski svećenik Michael Seed je priznao da je planirao zarađivati na organiziranju prijema bogatih poduzetnika u papinski viteški red, piše Daily Mail.

Također, Seed je obećao izraelskom trgovcu oružja Hezi Bezazelu da će mu pomoći stupiti u poslovne kontakte na Balkanu. Seed je preko vatikanskog ambasadora u Srbiji Eugenia Sbarbara upoznao Hezia Bezazela s crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem. U mailu koji je poslao američkom ekonomistu Kalmanu Spornu, Michael Seed opisuje Vujanovića kao čovjeka koji se "brine za sve poslove oko oružja u Srbiji, Crnoj Gori i na području cijelog Balkana".

Prema pisanju britanskog dnevnika, Bezazelu je ponudio i upoznavanje sa čelnicima u Hrvatskoj, Srbiji i na Kosovu, kako bi im izraelski trgovac oružja "prodao tehnologiju koju žele", sve za cijenu od 75.000 američkih dolara.

Michael Seed je u britanskoj javnosti bio poznat kao svećenik koji je koji redovito predvodio misu za bivšeg premijera Tonyja Blaira i njegovu obitelj u Downing Streetu.

Pročitajte više