Josef Fritzl: Žao mi je zbog onoga što sam učinio. Jako mi nedostaje moja obitelj

Foto: Profimedia

ZLOGLASNI austrijski silovatelj Josef Fritzl je u intervjuu za britanski tabloid The Sun izjavio kako misli da će mu njegova obitelj "oprostiti" zločine i vjeruje da će se "ponovno ujediniti" s njima. 87-godišnjak je dodao kako "stalno misli" na svoju obitelj, prenosi Sky News

Fritzl je osuđen na doživotni zatvor 2009. godine nakon što je proglašen krivim za silovanje, držanje u ropstvu i ubojstvo. Fritzl je više od 24 godine držao svoju kćer Elisabeth zaključanu u podrumu obiteljske kuće u gradu Amstettenu u Austriji, silovao je i s njom dobio sedmero djece.

"Žao mi je zbog onoga što sam učinio"

Jedno od djece umrlo je kao dojenče 1996. jer mu Fritzl nije pružio liječničku pomoć. Troje djece ostalo je u podrumu, dok je Fritzl troje djece odveo na kat i odgajao ih sa svojom ženom. "Jako, jako mi nedostaje moja obitelj", rekao je Fritzl za The Sun u izjavi koju je objavila njegova odvjetnica Astrid Wagner.

"Stalno mislim na njih i kako bih volio vidjeti svoje unuke. Siguran sam da ćemo se ponovno okupiti i mislim da će mi oprostiti za ono što sam učinio", dodao je. Naglasio je kako mu je  "izuzetno žao" zbog onoga što je učinio i da "žali" zbog svojih zločina.

"Veliki sam obožavatelj kralja Charlesa"

Osvrnuo se i na prošlotjednu krunidbu kralja Charlesa III. Kazao je kako je cijelu krunidbu gledao na televiziji i kako misli da je bila "sjajna". "Ja sam monarhist. Veliki sam obožavatelj kralja Charlesa", nastavio je. Fritzlov slučaj privukao je svjetsku pozornost 2008. kada je Elisabeth rekla policiji da ju je godinama držao u zatočeništvu njezin otac zlostavljač.

Fritzl je namamio Elisabeth u podrum obiteljske kuće Amstetten 1984. godine, kada je imala 18 godina. Svojoj ženi Rosemary je rekao da je pobjegla i pridružila se kultu.
 

Pročitajte više