Britanski veleposlanik: Zar nema nikoga iz Ministarstva uprave? Žalosno!

BRITANSKI veleposlanik u Hrvatskoj David G. Blunt danas je "udijelio packe"hrvatskom Ministarstvu uprave kojeg vodi Davorin Mlakar zato što njihovog predstavnika nije bilo na Konferenciji o reformi javne uprave koja se održala u Zagrebu.

"Ima li ovdje netko iz resornog ministarstva", upitao je Blunt dok je držao uvodni govor. Nije dobio niti jedan odgovor, odnosno nitko se nije javio, na što je Blunt zaključio kako je to "žalosna činjenica", piše Banka.

EU će biti stroga po pitanju javne uprave


Britanski veleposlanik je u svome govoru rekao da će Europska unija biti stroga prema Hrvatskoj po pitanju javne uprave. "Kada Hrvatska uđe u Europsku uniju, Europa će biti vrlo stroga po pitanju efikasnosti hrvatske javne uprave jer europski građani žele znati kako se troši novac koji su oni dali novim članicama", kazao je u svome govoru Blunt.

Iako je mnogo ljudi danas govorilo o reformi javne uprave na konferenciji koju je organiziralo Veleposlanstvo Ujedinjenog Kraljevstva u RH, iz hrvatskom Ministarstva uprave se nitko nije pojavio i to je jako začudilo britanskog veleposlanika.

Pročitajte više