British Airways od proljeća 2008. prestaje letjeti prema Splitu

BRITANSKI nacionalni zračni prijevoznik British Airways objavio je da u ožujku 2008. obustavlja svoje letove između zračne luke Splita i zračne luke London Gatwick. Obustava linije prema Splitu stupa na snagu s novim ljetnim redom letenja za iduću godinu.

Mirjana Dostal, komercijalna direktorica British Airwaysa za Hrvatsku, kaže: "Bilo je iznimno teško donijeti odluku da obustavimo letove između Splita i Ujedinjenog Kraljevstva. Međutim, ova linija trenutačno za nas nije profitabilna i ne pridonosi ukupnoj profitabilnosti našeg poslovanja, zbog čega je ne možemo održavati sve dok je situacija takva."

"British Airways na raspolaganju ima ograničene resurse te moramo poslovati tako da stvaramo maksimalnu vrijednost za naše dioničare. Postoje druge poslovne prilike koje obećavaju profitabilnost u drugim dijelovima Europe, pa ćemo se morati posvetiti njima", dodaje Dostal.

Putnici mogu dobiti povrat novca

Putnici iz Hrvatske koji žele letjeti British Airwaysom u London i u druge destinacije nakon ožujka 2008. imat će na raspolaganju postojeću liniju iz Dubrovnika koja će u ljetnom redu letenja 2008. prometovati svakodnevno.

Svi oni koji su već kupili karte za neki od letova British Airwaysa na liniji iz Splita nakon ožujka 2008. mogu odmah dobiti povrat svojeg novca, a da bi to ostvarili moraju se odmah javiti svojoj putničkoj agenciji u kojoj su kupili kartu.

Putnike koji su svoje karte rezervirali i kupili putem portala ba.com British Airways će kontaktirati kako bi im vratio novac.

I.K.
Foto: ZL Split

Pročitajte više