"Britt Lapthorne" aplikacija za iPhone koristi se u više od 54 zemlje

U AUSTRALIJI je razvijena aplikacija za iPhone "Siguran sam", u javnosti poznata i kao "Britt Lapthorne" aplikacija, koja je namijenjena za alarmiranje vaše obitelji ili prijatelja kad se nađete u opasnosti, u upotrebu je u prvih mjesec dana od pojave na tržištu ušla u više od 54 zemlje.

Aplikacija radi na principu da jednostavnim pritiskom tipke alarmirate do pet članova obitelji ili prijatelja, kojima se odmah prikaže karta s ucrtanom lokacijom na kojoj se nalazite. Pomoću aplikacije se također uključuje snimanje zvuka te se taj zapis odmah pohranjuje na server. Tvorca aplikacije, IT stručnjaka Tima Hinea, na kreiranje ovog dodatka za iPhone potakli su nestanak i smrt australske turistice Britt Lapthorne u Dubrovniku.

Kad je doznao da je aplikacija ušla u široku upotrebu, Brittin otac Dale Lapthorne je rekao: "Ovo može samo biti dobra stvar. Svi bi trebali ugraditi aplikaciju na svoje uređaje. Uvjeren sam kako bi, da je Britt imala aplikaciju u ono vrijeme, postojala šansa da ne izgubi život".

No, cijena sigurnosti ni u ovom slučaju nije besplatna - aplikacija košta 6,99 američkih dolara ili trenutno promotivnih 4,99 američkih dolara.

Pročitajte više