Britt Lapthorne viđena u prostoru za osoblje kluba Fuego: "Hrvatska policija štiti ubojice!"

POVRATAK roditelja Britt Lapthorne u Dubrovnik ponovo je aktualizirao priču o mladoj Australki koja je nakon poduže potrage pronađena mrtva u moru ispod Boninova. Australski mediji u teoriju o nesretnom slučaju koju je zastupala hrvatska policija nikad nisu vjerovali, a sad su iskopali izjavu svjedokinje koja tereti i osoblje noćnog kluba Fuego u kojem je Britt posljednji put viđena.

Ušla s konobarom u prostoriju za osoblje i zadržala se nekoliko minuta

"Britt je prošla kroz vrata smještena odmah uz šank u prizemlju kluba, a konobar je ušao za njom. Bilo mi je to čudno, s obzirom da je na vratima stajalo da su samo za osoblje", rekla je za Herald Sun portugalska backpackerica Mariana Moreira i dodala kako se Britt u prostoru za zaposlenike kluba Fuego zadržala tek nekoliko minuta.

Podsjećamo, australska je turistkinja u Dubrovniku nestala 18. rujna prošle godine, a truplo koje je kasnije identificirano kao njeno pronađeno je u moru tri tjedna kasnije. Dubrovnik je bio samo jedna od postaja na Brittinom backpackerskom putovanju, a Portugalka Moreira jedna je od osoba s kojom je tulumarila kobne večeri u klubu Fuego i jedna je od zadnjih koja ju je vidjela živu, o čemu je pričala i s policijom.

Roditelji: "Policija zna tko je ubio Britt i pokušavaju ih zaštititi"

Dale i Elke Lapthorne u međuvremenu su se vratili u Dubrovnik gdje će obilježiti prvu godišnjicu smrti svoje kćeri, ali i nastaviti tragati za odgovorima. "Ne možemo odustati od potrage za istinom, iako nismo uvjereni da ćemo ikad saznati što se dogodilo", rekao je australskim novinarima Dale Lapthorne prije puta u Hrvatsku.

Brittini roditelji jasno su dali do znanja kako smatraju da je njihova kćer ubijena. Dale vjeruje da je netko stavio utege na njeno tijelo i bacio je u more, zbog čega je trebalo toliko dugo da se truplo pronađe. No, u učinkovitost hrvatske policije nemaju povjerenja. "Vjerujem da Hrvati nemaju dovoljno hrabrosti da pronađu ubojice moje kćeri, da nekoga štite. Ako ne znaju tko je to učinio, onda moraju biti slijepi. Siguran sam da nekog pokušavaju zaštititi", kaže Dale Lapthorne.

Pročitajte više