Ana Brnabić predstavila svoju Vladu u Skupštini Srbije

Foto: FAH

SKUPŠTINA Srbije danas odlučuje o vladi Ane Brnabić. Nova mandatarka srpske vlade predstavila je svoj program i kabinet koji će imati 22 člana. Prioriteti nove vlade bit će digitalizacija, obrazovanje i ekonomski razvoj, obećala je Brnabić.

"Danas stojim pred vama jer vam želim predstaviti ciljeve Vlade, da se usuglasimo oko prioriteta i napravimo društveni dogovor, što zajedno možemo i moramo postići da bismo Srbiju uveli u red uspješnih država. Čast je služiti svojoj zemlji i gledati kako se ona mijenja na bolje, kao rezultat rada i napora svih građana", rekla je nova mandatarka.

Brnabić nije reagirala na napise koji su pratili njeno imenovanje. Zašto?

"To je bio moj odgovor, imala sam cilj pred sobom i danas stojim ovdje pred onima koji su me podržavali i onima koji su me osporavali. Izlažem program i vjerujem da će ova vlada imati rezultate, koje neće moći osporiti ni oni koji su o meni govorili s podsmijehom" rekla je.

Nije u sukobu interesa

Predsjednik SRS Vojislav Šešelj pitao je Anu Brnabić je li  u sukobu interesa. Odgovorila mu je kako je prijavila Agenciji za borbu protiv korupcije da je njen brat na čelu tvrtke "Aseko" koja sudjeluje u natječajima Ministarstva za državnu upravu te da je dobila odgovor kako nije u sukobu interesa. Rekla je i kako treba obavijestiti Agenciju u slučaju da tvrtka njenog brata dobije posao na nekom od natječaja. Istaknula je da će i u budućnosti odgovarati na ovakva pitanja, piše Blic.rs.

Govor u Skupštini završila je riječima: "Živjela Srbija".

Pročitajte više