BROĐANCI: OLIMPIJADA STARIH SPORTOVA

U mjestu Brođanci, u Osječkobaranjskoj županiji, danas se održava središnji dio tradicionalne 31. Olimpijade starih sportova.

Pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice, Osječko-baranjske županije, brojnih supokrovitelja i sponzora, na ovogodišnjoj olimpijadi nastupit će više od 350 ekipa te preko 1.000 sudionika iz Hrvatske i inozemstva.

Oni će se nadmetati u tradicionalnim sportskim disciplinama poput potezanja konopa, bacanja potkove, trčanja u vrećama, penjanja na drvo i bacanja kamena s ramena.

Natjecanja se održavaju u 18 disciplina za seniore, pet za seniorke i 11 za mlađe uzraste, a održat će se i brojne popratne priredbe poput nastupa kulturno-umjetničkih društava.

Olimpijadu starih sportova otvorio je izaslanik Hrvatske turističke zajednice Dragan Magaš, istaknuvši značaj takvih priredbi za očuvanje hrvatske kulturne baštine i narodnih običaja.

Nakon mimohoda ekipa olimpijski plamen upalio je nogometaš Osijeka Robert Špehar, a Olimpijada starih sportova završava u večernjim satima dodjelom odličja najuspješnijim natjecateljima.

Pročitajte više