"BROJNE" IRAČKE RAKETE SU PALE NA BAGDAD (DOWNING STREET)

Brojne neispravne iračke rakete su pale natrag na Bagdad gdje su eksplodirale", rekao je u subotu jedan glasnogovornik britanske vlade, nagovijestivši da bi to moglo biti objašnjenje eksplozija na dvije tržnice u Bagdadu.

Smijenjen je šef iračke zračne obrane general Musahim Saab Al-Tikriti, rođak Sadama Huseina, rekao je glasnogovornik Downing Streeta.

"Veliki broj iračih raketa zemlja-zrak nisu dobro djelovale. Mnoge su promašile metu i pale su na Bagdad prije nego su eksplodirale", rekao je on.

Dužnosnici civilne obrane su dobili naređenje da maknu dijelove iračkih raketa koje su pale na civilne zone prije dolaska novinara", dodao je britanski glasnogovornik.

To je prihvatljivo objašnjenje za krvoprolića na dvije tržnice, nastavio je on.

Velika Britanija je također dobila informacije prema kojima je "režim smijenio šefa zračne obrane al-Tikritija, bratića Sadama Huseina zbog loše iračke zračne obrane od američko-britanskih snaga", rekao je.

Generala Musahima Saaba al-Tikritija je zamijenio general Shahin Yasin Muhammad al-Tikriti koji je bio umirovljen, dodao je glasnogovornik Downing Streeta.

Pročitajte više