Bruno Orešar: Nisam prao novac Hypo banke

NEKADAŠNJI poznati tenisač i poduzetnik Bruno Orešar demantirao je navode bečkog tjednika Format da je pod istragom austrijskih istražitelja.

U priču je Orešar upleten kada je bečki list objavio da su pod istragom sumnjivi krediti Hypo banke, među kojima su i tri turistička projekta u Hrvatskoj. Jedan od tih projekata je i turistički resort Hoteli Novi u Novom Vinodolskom, koji se vezao uz ime bivšeg tenisača. On je tvrdio kako nije suvlasnik tih hotela već samo kreditor. Pojavila se i informacija kako se preko Hotela Novi opralo 30 milijuna eura.

"Nikad nisam bio uključen u pranje novca"

"Nisam ni pod kakvom istragom austrijskih istražitelja, nego bivši čelnici i zaposlenici Hypo banke. Isto tako, nikad nisam bio uključen ni u kakvo 'pranje' novca Hypo banke. Većinu zaduženja u Hypo banci sam kroz prijašnje godine vratio, tako da su sadašnji dugovi bitno smanjeni", kazao je za tportal Orešar te dodao kako su ti dugovi sada najviše 2 milijuna eura. Smatra kako su sve ostalo bolesne izjave i podmetanja onih protiv kojih se istrage vode, a sve kako bi se pažnja odvratila od stvarnih krivaca.

Orešar dodaje i kako je samo kreditor toga projekta, a nije vlasnički povezan s Hotelima Novi. Tvrdi kako je na početku bio samo izvođač radova, a kada je Hypo banka na dvije godine zaustavila financiranje, postao je kreditor, što je i danas. Najavljuje tužbe protiv onih koji su iznosili neistine.

Pročitajte više