Bujas šefu Obrtničke komore: Koga vi uopće predstavljate?

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

ŠEF Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec u programu N1 televizije je, među ostalim, kritizirao Glas poduzetnika.

"Svatko ima svoj način. HOK je institucija koja će imati 165 godina postojanja. Udruga Glas poduzetnika performansom paljenja lampiona i donošenjem vijenaca govori o sebi. Ja ne bih želio govoriti o njima. HOK ima reprezentativnost u 85.000 članova, meni u fokusu nisu samo ugostitelji, imam prijevoznike, tu su mi turističke agencije..."

Kaže da PDV nije sad tema te da će ta tema doći na stol.

"PDV će prije ili kasnije doći na stol. Svi naši prijedlozi imaju argumente. Ako sada izgubimo radnu snagu, kako ćemo započeti poslovanje dan poslije?" pita se Ranogajec.

"Svi prijedlozi koji su otišli iz HOK-a imaju argumente", rekao je.

Predsjednik udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas javio se na Facebooku i odgovorio Ranogajcu.

"Koga vi, Ranogajec, uopće predstavljate?"

"Koga vi Ranogajec uopće predstavljate? Prisilne članove sigurno NE! 

Nikoga vi Dragec, naime tako vas na sastancima od “milja” zovu Ministri, ne predstavljate. U 30 g. postojanje niste se za ništa izborili za obrtnike, samo ste im natovarili na leđa sve veće i veće namete. 

Tragično je da je i članarina čak duplo veća nego za još jednu niškoristi asocijaciju, leglo uhljeba, HGK.

Sjećam se u Ožujku ste također bili u N1 i pozdravljali, srdačno, one prve, neadekvatne Mjere Vlade, bazirane na odgodama, bez otpisa. Niti hrabrosti, a niti ikakve vizije nemate. 

Da li ste iti jednom gradu ili općini poslali dopis i urgirali da se smanje nameti obrtnicima, uključujući smanjivanje/ukidanja Poreza na potrošnju, spomeničku rentu, nebulozne naknade...i sl.? 

Da li ste ikad tražili smanjivanje PDV-a? I zašto niste?

Da li ste neovisni, i koga uopće predstavljate?

To sto ste već desetljeće na čelu HOK-a, a da niti članovi ne znaju tko ste, sve govori o vama, no ajde, htjeli ste na listi HDZ-a biti župan na zadnjim izborima i ispali ste u prvom krugu ➡️ http://www.ranogajec.net

Op.p. na ovom zadnjem sastanku je vaš bio prijedlog da za COVID 19 brze kredite granica bude 60%, a naš, UGP-a min. 40%, a idealno 20%, te sam vas pitao i tada što s frizerima, kozmetičarima, trgovcima...sa svima koji imaju veliki pad, jer 40% je ogroman pad...ništa niste rekli! A vase pregovaranje s Vladom se svodi na klimanje glavom i ovakve nebulozne prijedloge!" napisao je Bujas. 

Pročitajte više