Veliki požar u Marini kod Trogira pod kontrolom: Strahuje se od razbuktavanja zbog bure

Ilustracija: FAH

VELIKI požar koji je u nedjelju navečer buknuo u Marini kod Trogira u ponedjeljak ujutro lokalizirali su vatrogasci Splitsko-dalmatinske županije, no još čuvaju požarište jer bi se vatra nošena orkanskom burom ponovno mogla razbuktati, doznaje se popodne u splitskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi.

U mjestima Dogradu i Rastovcu nedaleko od Marine izgorjelo je nešto više od 100 hektara makije i niskog raslinja. Vatra nošena jakim vjetrom, zbog kojega vatrogascima nisu mogle pomoći zračne snage, progutala je makiju, nisko raslinje i nešto maslinika. Budući da je riječ o slabo pristupačnom terenu na brdu na kojemu nema kuća, vatrogasci drže da šteta od vatre neće biti velika.

U gašenju je sudjelovalo 55 vatrogasaca i 18 vozila s područja županije, iz koje je na teren poslano 17 vatrogasnih postrojba iz Marine, Slatina, Trogira, Vranjica, Mladosti, Kaštel Gomilice, Solina, Kaštela, Podstrane, Splita, Dugog Rata, Omiša, Makarske i Brela, te Državne intervencijske postrojbe (DIP) Divulje i Šibenik.

Pročitajte više