Buknuo požar u neposrednoj blizini Dubrovnika

NAKON što su požari nedavno poharali Dubrovnik, u njegovoj neposrednoj blizini, točnije u predjelu Tupovog naselja kraj Gruža, buknuo je požar.

Vatra se ubrzo proširila prema Srđu, području još ranije pogođenom požarom, kao i predjelima gdje je vatru gotovo nemoguće gasiti jer je područje minirano.

Za sav promet zatvorena je dionica Jadranske magistrale (D8) od Mosta doktora Franje Tuđmana u Dubrovniku do petlje Dubrovnik. U gašenju požara sudjeluju dubrovački vatrogasci, helikopter i kanader.

Požar i na Hvaru

Između mjesta Sveta Nedjelja i Ivan Dolac kod Jagodne na južnoj strani otoka Hvara  jutros oko 11 sati izbio je požar. Požar je zaprijetio kućama i obližnjem autokampu, no opasnosti, prema posljednjim informacijama, više nema.

Iako su gosti iz autokampa Jagodna radi sigurnosti premješteni na drugu lokaciju, intervencijom vatrogasaca opasnost od požara je uklonjena.

U gašenju požara sudjeluju helikopter i dva kanadera, mjesni gasitelji, pripadnici tamošnje interventne postrojbe, a na otok je upućeno još 35 vatrogasaca s kopna.

Foto: AFP, Arhiva

Pročitajte više