Bulj je stao između Plenkovića i Grmoje. Ispričao nam je što se dogodilo

Foto: Branimir Bunjac

ZASTUPNIK Mosta Nikola Grmoja tvrdi da je Plenković u saboru fizički krenuo na njega. Njegov stranački kolega Miro Bulj za Index je prepričao detalje incidenta. 

>> Grmoja: Plenković je fizički krenuo prema meni

Grmojine tvrdnje potvrdili su nezavisni zastupnik Bojan Glavašević i zastupnik Živog zida Branimir Bunjac. Na slikama koje je Indexu proslijedio Bunjac vidi se da više zastupnika stoji pred Plenkovićem, a vide se i Plenkovićevi tjelohranitelji i saborska straža.

Plenković demantira Grmojine tvrdnje, govoreći kako se nije išao fizički obračunati s njim, već ga pitati na koga je mislio kad je govorio o veleizdaji.

"Pokušao me je izgurati"

Miro Bulj nam je ispričao što se dogodilo. Tvrdi kako je premijer i njega povukao za ruku, pokušavši ga izgurati.

Plenković je bio nervozan i krenuo je prema Grmoji. Ja sam bio ovdje na putu i to je to. 

Kad je krenuo prema Nikoli, ja sam bio na putu pa nije mogao proći. Bio je nervozan, bio je strašno frustriran. Nemam pojma što mu se događa danas. 

Vjerojatno je nervozan zbog toga što je Nikola Grmoja rekao istinu. Pogodio je metu, netko bi rekao. Vlada bi morala štititi hrvatske građane i hrvatske interese. 

Ja sam stajao točno na ulazu, a Nikola je tu stajao mirno, korak, dva iza mene. Ja sam Plenkoviću prepriječio put. 

Pokušao me je izgurati, ali nije uspio. Povukao me za ruku. Ja sam bio na prolazu, a on je krenuo prema Nikoli. Bio je frustriran i ljut, nevjerojatno nisam vidio da je netko tako frustriran i ljut na taj način i nervozan kao što je bio Plenković. 

Skroz je izgubio kontrolu. Čak je meni pokušao maknuti ruku. On je tu bio ajme. Stao sam na putu, a gdje bih trebao biti? Kao da mu je ćaćin put, kao da mu je ćaća to uzorao tu. 

Bio je ono "Ajde". Ne znam što mu je bilo, ne mogu vjerovati", ispričao je Miro Bulj za Index.

"Zaustavili su ga drugi zastupnici"

Grmoja također tvrdi da je premijer fizički krenuo agresivno prema njemu.

"On je krenuo fizički prema meni vrlo agresivno. Ja sam ostao stajati jer nisam nikad Plenkovića vidio u tom izdanju. Ja sam se pitao što napraviti. Treba braniti sebe, a on je ipak premijer. Nisam se uopće snašao. Mislim da ga je kolega Bulj zaustavljao. Zaustavili su ga i drugi zastupnici, Bulj zna koji su. On ih je u nekoliko navrata pokušao zaobići i probiti se do mene. Premijer je fizički krenuo prema meni. Nisam prozivao nikoga na temelju nacionalnosti nego sam samo rekao da premijer ne štiti hrvatske interese", rekao je za Index Grmoja.

Pročitajte više