Buna na Pujankama: Stanari pokrenuli peticiju za skidanje bazne stanice na vrhu nebodera

Foto: Index

VIŠE stotina žitelja Pujanki, splitskog kvarta na istočnom kraju grada, okupilo se danas nedaleko od zgrade na adresi Pujanke 32 na čijem su se vrhu preko noći pojavile bazne stanice teleoperatera Tele 2.

Stanari su pokrenuli peticiju kojom traže uklanjanje spornih antena. Petar Gudić, predsjednik kotara, rekao je da neće odustati dok se stanica ne demontira sa zgrade. Premda su ih očekivali, na prosvjedu se nisu pojavili stanari iz nebodera sa antenama. Morali su dati pristanak za postavljanje bazne stanice, a prosvjednici se žale na način na koji su prikupljani potpisi.

Potpisali za obnovu fasade, a ne antene? 

"Antene moraju pasti! Stanari u ulazu koji nisu potpisali kažu da imaju sumnju u postojeće potpise, da nisu potpisali vlasnici stanova, a također, kako govore, da neki i nisu znali što potpisuju. Tvrde da su mislili da potpisuju za obnovu fasade tako da je to prvo od čega ćemo krenuti. Od vrata do vrata, sve ćemo provjeriti. Mislim da tu već ima osnova da srušimo antene. To je veliko zlo. Naš grad je pun tih antena, što nikako nije dobro", kaže Gudić. 

"Ne znam čega se boje, pa nismo mi ljudožderi"

Tražio je, tvrdi, da na prosvjed na igralište dođu i ljudi iz zgrade na kojoj su postavljene antene. No, bez uspjeha.

"Njihov predstavnik stanara je skupljao potpise, nisam uspio do njega doći. Pitao sam stanare hoće li doći na prosvjed, oni su mi kazali da se boje naroda. Jamčio sam im sigurnost, svi smo mi ovdje normalni ljudi. Tražio sam da dođu da nam pojasne o čemu se radi, međutim, nitko od njih nije bio spreman doći. Kažu da se boje. Ne znam čega se boje. Pa nismo mi ovdje ljudožderi", požalio se predsjednik GK Pujanke. 

Nakon stanice na Pujankama 32, stanari će rušiti i antene na Tijardovićevoj 12? 

Najavio je kako će peticija trajati tjedan dana. Namjeravaju je poslati u Sabor, a onda i poduzeti mjere za skidanje antena sa još jedne zgrade na Pujankama.

"Problem je veliki, ali u prvoj zgradi nakon ove postoje bazne stanice od VIP-a, i to na maloj udaljenosti. To su jaki interesni lobiji, a ja se usudim reći, da njih štiti i država. Peticija je krenula sa prosvjedom. Trajat će tjedan dana, uputit ćemo je Saboru, moramo se na svaki način boriti protiv ovoga. Zahtijevamo skidanje bazne stanice na Pujankama 32, a ako to urodi plodom, ako Bog da, krenut ćemo i u skidanje bazne stanice na Tijardovićevoj 12", kazao nam je Gudić. 


 

Pročitajte više