Bunjac: Ako treba, možemo opet otvoriti Goli otok za korumpirane političare

Screenshot: YouTube

SABORSKI zastupnici u raspravi o radu Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije za razdoblje od 27. listopada 2017. do 15. srpnja 2018., upozorili su na problem političke korupcije, a Branimir Bunjac u ime Kluba zastupnika Živog zida, zauzeo se za odlučan obračun, rekavši da se, ako treba, ponovno otvori i Goli otok za korumpirane političare.

Smatra da se korupcija može suzbiti reformom pravosuđa te predlaže da presude za korupciju, naročito za političare i javne osobe, moraju biti donijete za 3 mjeseca ili se u protivnom, kaže Bunjac, suca razrješuje.

"Prijedlogom zakona o podrijetlu imovine, koji smo predložili, tražimo da Porezna uprava popiše sve što političar ima, ako treba i viljuške, čarape i čačkalice - sve - pa da se vidi koliko je zaslužio i stekao u jednom mandatu", dodao je zastupnik Živog zida. Predložio je i ukidanje skrbničkih računa bez imena i prezimena, na kojima u Hrvatskoj, kako je ustvrdio, ima 75 milijardi kuna, i da se treba vidjeti tko je vlasnik toga novca.

"Ako treba ukinuti sefove i off shore račune, zabraniti iznošenje novca za političare iz zemlje te ako treba ponovno otvoriti i Goli otok isključivo za gospodu političare, ali ne zbog stavova nego zbog korupcije", izjavio je Bunjac. 

Ustvrdio je kako su hrvatski političari glavni izvor korupcije, a nitko od njih, koliko mu je poznato, nije pravomoćno osuđen. 

Pročitajte više