Bush: Amerika treba više učiti o Hrvatskoj

"ČLANSTVO u NATO-u bit će vrlo pozitivno za ljude u Hrvatskoj. Stvarno se radujem odlasku u Hrvatsku i nadam se da ću donijeti dobre vijesti jer dolazim poslije summita", rekao je Bush tijekom razgovora s novinarima iz Hrvatske, Rumunjske i Ukrajine. Predsjednik je napomenuo kako se nada da će posjetiti hrvatsku obalu jer je "čuo da je najljepša na svijetu", no taj čin nije u planu njegovih savjetnika.

Predsjednik SAD-a je kazao kako će se založiti za pozivanje Hrvatske, Albanije i Makedonije u NATO te za uključenje Ukrajine i Gruzije u Akcijski plan za članstvo.

"Mi ne planiramo imati stalne NATO baze u Hrvatskoj. Hrvatske postrojbe su se pokazale hrabrima na bojištima u ratu protiv terorizma i imat će koristi od toga da kao članice NATO-a služe rame uz rame s drugim saveznicima", kazao je Bush kojem smo mi "vrlo dobar primjer nakon traumatičnog odcjepljenja od Jugoslavije.

Što se tiče gospodarske suradnje sa SAD-om predsjednik Bush je istaknuo da Hrvatska zauzima ključan prostor u važnom dijelu svijeta te da "Amerika treba više učiti o Hrvatskoj".

J.M.
Foto: AFP

Pročitajte više