Bush će u govoru o stanju nacije nazvati Irak ozbiljnom prijetnjom

AMERIČKI predsjednik George W. Bush će u svojem govoru o stanju nacije u utorak navečer nazvati Irak ozbiljnom prijetnjom u nastojanju da pridobije javnost za mogući rat protiv Iraka, najavili su njegovi savjetnici.

Savjetnici su rekli u utorak kako će Bush u govoru pred američkim Kongresom predviđenim za 21.00 sat po lokalnom vremenu pokazati da dijeli zabrinutost običnih Amerikanaca i veći dio govora posvetiti unutarnjim pitanjima mada će naglasiti kako smatra Irak ozbiljnom prijetnjom.

´Pitanje izgleda za rat, pozivanje na odgovornost Sadama Huseina je veoma važno. On će također govoriti o važnom pitanju gospodarstva i potrebi da se stvore nova radna mjesta u Americi´, kazao je u utorak direktor za komunikacije Bijele kuće Dan Bartlett.

Istraživanja javnoga mišljenja pokazuju kako su Amerikanci sve manje uvjereni da Bush dobro vodi američko gospodarstvo te da treba napasti Irak. Bushov glasnogovornik Ari Fleischer rekao je da će njegov govor o stanju nacije biti pola o unutarnjim pitanjima, a pola o nacionalnoj sigurnosti.

´Predsjednik ne gradi slučaj o tome da se ide u rat s Irakom´, kazao je novinarima Fleischer. ´Predsjednik pokazuje kako ozbiljnu prijetnju predstavlja Sadam Husein´.

Pročitajte više