Bush u Bijeloj kući drži Sadamov pištolj

PIŠTOLJ koji je Sadam Husein stiskao kad su ga u prosincu prošle godine američke snage uhvatile u jednoj rupi u Iraku, sada čuva američki predsjednik George W. Bush u Bijeloj kući, potvrdio je u nedjelju njegov glasnogovornik.

Časopis Time prvi je objavio gdje je završio pištolj koji je oduzet Sadamu nakon uhićenja u rodnome gradu Tikritu, a vojnici koji su sudjelovali u uhićenju dali su ga Bushu.

Time je prenio riječi jednoga posjetitelja kojemu je pištolj pokazan u maloj radnoj sobi kraj Ovalnoga ureda gdje Bush izlaže svoje uspomene. To je ista ona soba u kojoj je bivši američki predsjednik Bill Clinton imao neke susrete s nekadašnjom pripravnicom Monicom Lewinski.

Bush Sadamov pištolj pokazuje probranim posjetiteljima i kaže im da u njemu nema metaka, kao što ih nije bilo ni kad je uhvaćen bivši irački predsjednik, piše Times.

"Doista se voli hvaliti njime", prenosi Time riječi toga posjetitelja. "Zbilja jje ponosan na njega".

Glasnogovornik Bijele kuće Jim Morrell kaže: "Predsjednik je ponosan na izvedbu i hrabrost naših oružanih snaga i čast mu je bila primiti (taj pištolj) u ime svih snaga uključenih u tu operaciju".

Pročitajte više