Butković i Wruss podnijeli ostavke u Jutarnjem listu

GLAVNI urednik Jutarnjeg lista Tomislav Wruss i urednik izdanja javnog sektora EPH Davor Butković, podnijeli su ostavke na svoje dužnosti u Jutarnjem listu. Prema nekim informacijama Wrussova ostavka je odbijena, a Butkovićeva sudbina još uvijek nije poznata.

Jutarnji list je nešto prije 18 sati objavio očitovanje Davora Butkovića koji sebe drži jedinim odgovornim za aferu "intervju". Zbog toga je ponudio ostavku na mjesto urednika Javnog sektora EPH.

"Nema sumnje da je u slučaju 'Sanaderova intervjua' došlo do profesionalnog propusta. Za taj sam propust odgovoran isključivo ja, a ne uredništvo i novinari Jutarnjeg lista ili izdavač Jutarnjeg lista", navodi Butković.

"Stoga sam, neovisno od raznih okolnosti koje su dovele do ovog propusta, a koje dolaze iz nekih drugih sfera, ponudio ostavku na mjesto urednika Javnog sektora EPH", zaključuje.

Podvala konkurencije?

Podsjetimo, Jutarnji list je u tiskanom izdanju od subote objavio intervju s premijerom Ivom Sanaderom za koji se kasnije ispostavilo da je izmišljen. Intervju s lažnim Sanaderom "odradio" je Butković koji je ustvari intervjuirao Viktora Zahtilu, aktivista gay udruge "Iskorak" i bivšeg novinara Nacionala.

Priča je dobila dodatnu dimenziju nakon što je otkriveno kako je Zahtila - lažni Sanader, odgovore na Butkovićeva pitanja namijenjena premijeru Sanaderu, preko e-maila poslao iz stana kojim se koristi novinarka Večernjeg lista Milena Zajović.

Jutarnji list u tome vidi podvalu konkurentskog Večernjeg lista, što u uredništvu toga lista s indignacijom odbacuju.

I.K.

Pročitajte više