Butković: Nije normalno da koalicijski partner napada predsjednicu

Foto: Igor Šoban/PIXSELL

MINISTAR mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković na ulasku u zgradu vlade komentirao je kampanju za predsjedničke izbore.

"Nije normalno da koalicijski partner u vrijeme predsjedničkih izbora napada aktualnu predsjednicu, koja je kandidat tvog koalicijskog partnera, s kojim sjediš u vladi", rekao je Butković misleći na HNS-ovog Ivana Vrdoljaka koji se prošlog tjedna obrušio na predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović. 

Ona je, naime, prošle srijede izrazila žaljenje zbog rezultata PISA 2018, prema kojima su naši učenici ispod prosjeka zemalja OECD-a, a za nju je to dokaz kako reforma obrazovanja ne donosi rezultate i da s njom "moramo žustrije krenuti". Vrdoljak je na to komentirao: "Hrvatska zna, ali predsjednica očito ne zna", a spomenuo je i nošenje kolača Bandiću u zatvor.

>> Vrdoljak: Kolindi bi bilo bolje da kolače donese u jednu od hrvatskih škola

Butković je jutros rekao da HDZ ima svoju kandidatkinju iza koje stranka treba čvrsto stati. Komentirao je i izjavu Andreja Plenkovića koji je rekao da je glas za Miroslava Škoru zapravo glas za Zorana Milanovića.

"Ono što je rekao predsjednik stranke i vlade stoji, jer onaj kandidat koji bi potencijalno dobio glasove HDZ-a, a to ne bi bila aktualna predsjednica, to jača kandidata sa suprotne strane, a to je Milanović. To je matematički jasno. Mi imamo svoju kandidatkinju i trebamo svi stati iza nje", rekao je Butković.

Istaknuo je i da se u HDZ-u nije razgovaralo o poziciji Blaženke Divjak u vladi.

Pročitajte više