Čačićeva žrtva: Sve sam izgubila i jako mi je teško

   

KATALIN LIPTAK, čiji je suprug poginuo u nesreći koju je skrivio Radimir Čačić, izjavila je da je predsjednik HNS-a jurio svojim automobilom. Kaže kako se ona svojom Škodom kretala 110 km/h.

Ona se i dalje nalazi u bolnici i život joj više nije u opasnosti iako je zbog teških ozljeda očekuje dugo liječenje. Katalin Liptak tvrdi da su od Čačića dobili brzojav sućuti te ga zamolili da ih ostavi na miru, no on ih je, unatoč tome, nekoliko puta nazvao. Dodaje i da im nije ponudio nikakvu odštetu te da ne zna hoće li ga tužiti.

"Proživljavam stravičnu tragediju. Sve sam izgubila i jako mi je teško. Nisam nastradala, ali psihički nisam dobro. Ne mogu sada razmišljati još i o Čačiću. Znam samo da sam sporo vozila, 100 ili najviše 110 km/h, a on jako brzo. Čula sam da je političar i da je vrlo moćan. Ne znam ništa više o njemu. Naravno da me strah i njega i svega što slijedi", izjavila je 58-godišnja Liptak za Globus.

"Nije prilagodio brzinu uvjetima na cesti"

Podsjetimo, Čačić je u Mađarskoj 8. siječnja skrivio prometnu nesreću, o čemu je priopćenjem izvijestio hrvatsku javnost četiri dana kasnije, nakon što je doznao da je jedna osoba preminula u bolnici od posljedica nesreće. "Dana 08. 01. na autocesti za Budimpeštu, zbog izrazito nepovoljnih uvjeta koji su taj dan vladali na cesti, kiše, skliskog kolnika i iznenadne guste magle, uzrokovao sam prometnu nesreću. U nesreći su ozlijeđeni putnici automobila koji je vozio ispred mene bez svjetala za maglu. Na žalost, danas sam neslužbeno obaviješten da je jedan od putnika preminuo u bolnici. Vozio sam sporijim trakom bez ikakvog utjecaja alkohola", pisalo je u priopćenju koje je Čačić poslao medijima.

Mađarska policija objavila je da Čačić nije prilagodio brzinu uvjetima na cesti te će mu se vjerojatno suditi zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Pročitajte više