Čakovec: Na tijelu preminule djevojke nema tragova nasilja

OBDUKCIJOM tijela Tatjane Žmudj, koja je nađena jutros mrtva u središtu Čakovca, nije pouzdano utvrđen uzrok smrti, a s obzirom na sumnjive okolnosti događaja uzorci tkiva preminule djevojke poslani su na toksikološko vještačenje u zagrebački Zavod za sudsku medicinu, doznaje se od istražnog suca Županijskog suda u Varaždinu Mladena Oštreka.

Oštrek smatra da nije riječ o nasilnoj smrti jer na tijelu nisu nađeni tragovi nasilja.

Na Odjelu patologije Županijske bolnice u Čakovcu prepoznala ju je majka Ljudmila.

Policija se nije još službeno očitovala o uzrocima smrti Tatjane Žmudj, te provodi istragu u obiteljskoj kući u Zasadbregu gdje je preminula živjela s očuhovom majkom, kao i kod mjesta gdje je pronađeno njezino mrtvo tijelo.

Preminula Tatjana Žmudj (1984.) rodom je iz Dnjepropetrovska u Ukrajini. U Međimurje je došla živjeti s majkom i starijom sestrom prije osam godina, kada se njezina majka udala za Dragutina Habijana iz sela Zasadbrega, rekla je majka Tatjanina očuha Dragutina Habijana. Dodala je i da je nesretna djevojka bila je finalistica na izboru za Miss Međimurja.

Tatjanino tijelo našao je slučajni prolaznik jutros u 6 sati i odmah obavijestio hitnu medicinsku pomoć koja se nalazi petstotinjak metara od mjesta događaja.

Policijska uprava međimurska danas je izvijestila da je tijelo nađeno u Ulici Ivana Gorana Kovačića, nedaleko od Županijske bolnice.

Policija je zamolila sve građane koji bilo što znaju o jučerašnjem kretanju preminule Tatjane Žmudj da to jave na telefon 92 ili u najbližu policijsku postaju.

Na mjesto događaja izašli su istražni sudac Mladen Oštrek i županijski državni odvjetnik u Čakovcu Daroslav Mesarov, koji su obavili očevid i odredili obdukciju nad tijelom mrtve djevojke.

Pročitajte više