Čakovec: Šezdesetak romske djece završilo predškolski odgoj

U DJEČJEM vrtiću "Pirgo" u Čakovcu danas je održana svečanost u povodu završetka predškolskog odgoja za šezdesetak romskih mališana koji su polazili tu ustanovu.

Projekat je u suradnji s Poglavarstvom Grada Čakovca inicirala udruga "Romi za Rome Hrvatske" na čelu s Bajrom Bajrićem odnedavno predsjednikom Vijeća romskih udruga Hrvatske.

Svečanost su uveličali predstavnici AED-a, američkog fonda koji putem Veleposlanstva u Hrvatskoj daje potporu nevladinim organizacijama u našoj zemlji.

Direktorica CroNGO programa Jennifer Stuart izrazila je zadovoljstvo provedenim programom predškolskog odgoja u Čakovcu koji se odvija u sklopu Vladinog nacionalnog programa za Rome.

"Izrazito smo zadovoljni odnosom lokalne samouprave čija je potpora bila presudna u početku posebnog predškolskog odboja romske djece. Cilj je bio mališane te nacionalne manjine educirati, naučiti ih hrvatski jezik i uvesti higijenske navike kako bi se što lakše socijalizirali", rekla je Jennifer Stuart.

Američki fond je za taj, ali i druge projekte u Međimurju vezane za socijalizaciju Roma, ove godine osigurao 100.000 dolara.

Provođenje takvih projekata će se nastaviti, najavio je Bajro Bajrić.


Pročitajte više