Canjuga dao ostavku kad mu je Bajić najavio suspenziju

ZAGREBAČKI županijski državni odvjetnik Krunoslav Canjuga potvrdio je večeras da je dao ostavku na tu dužnost kad mu je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić danas popodne najavio da će ga sutra suspendirati.

"Ostavku sam podnio kad mi je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić rekao da nema povjerenje u mene i najavio da će me sutra suspendirati s dužnosti", rekao je Canjuga za Hinu.

Kako je rekao Canjuga, on je na to odgovorio da suspenzija nije potrebna, jer ne želi obavljati dužnost na kojoj ne uživa povjerenje pa je pismeno podnio ostavku na tu dužnost.

Također je izjavio da mu Bajić nije rekao zbog čega više nema njegovo povjerenje niti koji su razlozi za suspenziju, a tekstove iz sutrašnjeg tiska koji se bave navodnim razlozima suspenzije nazvao je "medijskim špekulacijama".

Po neslužbenim informacijama sutrašnjega "Jutarnjeg lista" Canjuga se našao na meti policijskih istražitelja i USKOK-a nakon nekoliko obrada skupina osumnjičenika za krijumčarenja većih razmjera raznih vrsta robe. Navodno se ispostavilo da je riječ o prije prijavljenim osobama čiji su se spisi, premda su postojale indicije da je riječ o organiziranom krijumčarenju, selili između pojedinih odvjetništava pri čemu su policijske prijave bile odbacivane ili ublažavane, ili su spisi zastarijevali, piše "Jutarnji list".

Ključan se događaj navodno, po neslužbenim izvorima, zbio nedavno u policijskom prisluškivanju telefona jednoga zagrebačkog odvjetnika. S prisluškivane linije, objavio je "Jutarnji list", navodno je snimljen razgovor u kojem je sudjelovao i Canjuga, i u kojem se spominjalo namještanje spisa i dioba mita.

"Kao županijski državni odvjetnik u Zagrebu nisam ublažavao nijedan predmet, samo sam ih oštrio", izjavio je Canjuga "Jutarnjem listu".

Predstavnici MUP-a, Državnog odvjetništva i USKOK-a danas su najavili da će otkrivanje i suzbijanje zlouporaba položaja i korupcije u javnom sektoru u idućem razdoblju biti prioritet policije i državnog odvjetništva. "Postoji osnovana sumnja u elemente korupcije u javnom sektoru i stoga smo se dogovorili poduzeti mjere da tu korupciju suzbijemo", izjavio je danas novinarima glavni državni odvjetnik Bajić.

Pročitajte više