Capak: U Nuštru je zaražena četveromjesečna beba

Screenshot: Index

RAVNATELJ Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak iznio je detalje o preminulima u Osijeku na presici Nacionalnog stožera, rekavši kako je jedna osoba preminula još 31. ožujka te da osoba u trenutku smrti nije bila pozitivna, ali je uzet bris koji je testiran i koji je stigao sada.

Komentirao je i slučaj zaraženog djeteta u Nuštru.

Dijete je zarazila majka

"U Nuštru je zaraženo dijete od četiri mjeseca, zarazilo se od majke, oboje su stabilno", rekao je i dodao kako je najviše zaraženih u dobi od 50 do 60 godina.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji zabilježena su još tri slučaja koronavirusa.

"Imamo 3 nove pozitivne osobe, od toga dvije odrasle osobe iz Vinkovaca, jedno dijete iz Nuštra, a ukupno oboljelih osoba je 21. S jučerašnjim danom testirano je 244 osobe, a za 15 osoba se čeka nalaz", javili su ranije danas na stranicama županije.

616 ljudi u karanteni

U samoizolaciji je 616 osoba i 10 osoba u karanteni.

"U samoizolaciji na području naše županije nalazi se 616 osoba, tijekom jučerašnjeg dana bila je jedna dojava o kršenju samoizolacije koja je utvrđena kao neosnovana. U objektima za karantenu nalazi se 6 osoba i 4 vozača kamiona. covid-19 ambulante su imale dva poziva osoba bez sumnje te su im dani odgovarajući savjeti", dodali su.

Izvijestili su i o stanju u bolnici.

"Opća županijska bolnica Vinkovci ima 7 hospitaliziranih osoba pozitivnih na covid-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji radi blažih simptoma. I dalje imamo pozitivna dva liječnika, jednog zdravstvenog i jednog nezdravstvenog djelatnika. 18 liječnika, 34 medicinske sestre i 3 nezdravstvena djelatnika su u samoizolaciji", zaključili su.

Pročitajte više