Castro džogira i piše pisma, kaže Chavez

VENECUELANSKI predsjednik Hugo Chavez s veseljem je pokazivao pismo koje je dobio od kubanskog predsjednika na bolovanju Fidela Castra na jednoj proslavi u Caracasu, te je obavijestio javnost o tome da se Castro oporavlja, hoda i gotovo trčkara, prenosi BBC.

"Ovo je namijenjeno onima koji tvrde da je na samrti", rekao je Chavez i nekoliko puta upozorio na čvrstoću ruke koja je bila potrebna da bi kubanski predsjednik tako uredno mogao staviti svoj potpis na korespondenciju.

Castro je pismo svome prijatelju poslao preko svog potpredsjednika Carlosa Lagea, koji je venecuelanskom predsjedniku i donio vijest da se Castro oporavlja, tj. da nije više prikovan za krevet, te da je gotovo sposoban i potrčati.

"Lage mi je rekao da je Fidel hoda ne znam koliko minuta jučer. Hoda više od mene, gotovo džogira, a možda hoda upravo sada dok nas gleda", ushićeno je govorio Chavez, naglasivši da će na vlasti u Kubi Fidel i njegov brat Raul dočekati još mnoge godine, unatoč prošlotjednim izjavama u kojima je tvrdio da je kubanski diktator u životnoj opasnosti.

A.B.
Foto AFP

Pročitajte više