Kadirov odbio Wagnerov prijedlog da radi protiv Rusa?

Foto: EPA

VOĐA Čečena Ramzan Kadirov vjerojatno je odbio prijedlog plaćeničke skupine Wagner da radi protiv ruskog ministarstva obrane. Prema Institutu za ratne studije (ISW), Kadirov ne želi sudjelovati u ponovnom informacijskom napadu protiv ministarstva.

Wagner je pretrpio više od 30 tisuća gubitaka otkako je počela ruska invazija na Ukrajinu a otprilike 9000 njegovih pripadnika poginulo je u borbama, prema podacima Bijele kuće.

Amerikanci kažu da većinu Wagnera čine zatvorenici

Amerikanci procjenjuju da zatvorenici čine 90 posto ubijenih pripadnika Wagnera od prosinca, rekao je glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće John Kirby. On je istaknuo da su vagnerovci ostvarili određene dobitke unutar Bahmuta i oko njega proteklih dana, no da im je za to trebalo nekoliko mjeseci.

"Moguće je da na koncu uspiju u Bahmutu, no neće im biti od stvarne koristi jer nema pravu stratešku važnost", objasnio je Kirby, uz dodatak da će Ukrajinci vjerojatno zadržati snažne obrambene položaje diljem Donbasa. Kirby je rekao i da se Wagner i dalje uvelike oslanja na zatvorenike, koji su poslani u sukob bez obuke ili opreme.

Pročitajte više