Čehok: Mislim da nećemo uspjeti s ovim mjerama

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

VARAŽDINSKI gradonačelnik Ivan Čehok je gostovao u Dnevniku N1 i govorio o novim mjerama koje se uvode za vikend. 

Na početku je zahvalio liječnicima.

"Mi nikad nismo bili protiv mjera, ali nismo za selektivno i parcijalno. Problem je kod nas što je visoka gustoća naseljenosti, imate puno industrijskih pogona, to su žarišta. Mi smo rekli da trebamo ići na ciljano testiranje. Mislim da nije vrijeme za političko prepucavanje", govori Čehok.

"Neka se mjere uvedu u cijeloj Hrvatskoj"

"Nismo protiv mjera, ali neka se uvedu u cijeloj Hrvatskoj. Nema smisla da ovdje imamo mjere, a 500 metara dalje ih više nema. I inače imamo velike dnevne migracije. Zato smo cijelo vrijeme rekli da bi država trebala uvesti mjere na cijelom teritoriju. Mislim da nećemo uspjeti s ovim novim mjerama, ovo je zavrtanje samo jedne pipe. Mi moramo doći do žarišta, to su velike radne organizacije. Kod nas je radna etika velika, Varaždinac će raditi i ako malo šmrca i onda dolazi do toga", kazao je.

"Mjere su zakašnjele"

"Nadam se da će se svi pridržavati mjera, u lockdownu su se kod nas ljudi pridržavali mjera, imali smo najmanje stope. Mi ćemo napraviti adventski obiteljski ugođaj. Otvorit ćemo klizalište za djecu", rekao je Čehok.

"Mislim da su ove mjere zakašnjele, mislim da smo to trebali napraviti početkom 9. mjeseca. Mislim da moramo ići s ciljanim testiranjima i da se u žarištima obustavi rad. Mislim da tu država treba ići s pametnom politikom", rekao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok. 

Pročitajte više