Čeka nas predivan tjedan, a za vikend slobodno planirajte boravak u prirodi

Foto: Luka Stanzl/Pixsell, DHMZ

NAKON kratkotrajnog zahlađenja opet nam stižu više temperature koje će prema podacima DHMZ-a trajati sigurno tjedan dana!

Iako će i danas temperature tijekom dana biti od 14 stupnjeva na kopnu do 18 na moru, tijekom noći i sutrašnjeg jutra opet će biti oko nule. Preko dana temperatura će biti nešto viša nego danas, a od srijede rastu i jutarnje temperature, dok dnevne idu na 20 stupnjeva, i tako će biti do nedjelje!

Danas ipak trebaju jakne

Sunčano uz malu, mjestimice i umjerenu naoblaku. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i mjestimice jaka bura, još u prvom dijelu dana ponegdje s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14 na kopnu te od 15 do 19 °C na obali i otocima.

Sutra toplije

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti uz moguću jutarnju maglu. Vjetar slab, na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na Jadranu 5 do 10, a najviša dnevna uglavnom između 15 i 20 °C.

Od srijede i ujutro puno toplije, za vikend preko 20!



Do kraja tjedna sunčano će biti u cijeloj zemlji sa sličnim temperaturama i na kopnu i na moru, no preko vikenda će na kopnu temperature ići i preko 20 stupnjeva! Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a prosječna temperatura će u subotu i nedjelju biti 22 stupnja na kopnu, ponegdje će ta brojka biti i veća, dok će na moru biti 17-19 stupnjeva.

 

Pročitajte više