Čelnici koalicije "Treći put za Zagreb" o svojemu političkom programu

ČELNICI koalicije "Treći put za Zagreb" na današnjoj su konferenciji za novinare ustvrdili kako su jedina lista koja, uz rješavanje komunalnih problema, nudi i politički program.

Kandidati s koalicijske liste Hrvatskoga istinskog preporoda (HIP), Hrvatskih socijaldemokrata (HSD) i Abecede demokracije - Hrvatske građansko-seljačke stranke (HGSS) obratili su danas Zagrepčanima s promotivnog štanda na tržnici Dolcu, obećavajući im da će Zagreb učiniti zavičajnim gradom, hrvatskom metropolom i europskim velegradom.

Predsjednici HSD-a i HIP-a Zdravko Tomac i Miroslav Tuđman ocijenili su da lokalni izbori u Zagrebu imaju "daleko veći značaj od uobičajenih lokalnih izbora" jer će, istaknuli su, izborni rezultati u glavnome gradu imati velik utjecaj na ukupne političke odnose u Hrvatskoj.

"Politički program aktualne vlasti na državnoj razini očito je promjena svijesti naroda", ocijenio je Miroslav Tuđman, optužujući HDZ da je ušao u partnerske odnose s glavnom haškom tužiteljicom Carlom Del Ponte, koja, dodao je, "piše za Hrvatsku neprihvatljive optužnice u kojima se o Oluji govori kao o nekakvom napadu na Republiku Srpsku Krajinu".

Za Vladu Ive Sanadera je rekao i kako se, kad je riječ o vanjskoj politici, u svemu slaže s prošlom Vladom Ivice Račana, što, dodao je, kod građana izaziva apatiju i razočaranost.

Zato treći put biračima nudi zaštitu vrijednosti na kojima je stvorena Hrvatska, a na temelju kojih se može postići nacionalni konsenzus i pronaći rješenje za sadašnje probleme, poručili su čelnici "Trećeg puta za Zagreb".

Kandidatima te liste na štandu se danas pridružio i nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević, koji je podupro koaliciju te najavio da će govoriti na središnjemu izbornom skupu koji će se održati u utorak na Trgu bana Jelačića.

Pročitajte više