Cenzura interneta u Sloveniji - odobrena!

DRŽAVNA skupština je prije tri dana sa 47 glasova za i 21 glasom protiv donijela amandman o Zakonu o igrama na sreću.

Tim je zakonom u Sloveniju uvedena cenzura interneta jer se operaterima nalaže dužnost blokiranja pristupa stranim internetskim stranicama s igrama na sreću.

Ako se tih odredbi u Sloveniji ne budu pridržavali, prijete im visoke kazne od 1.500 eura pa do 52.500 eura. Po novome će biti kažnjivo oglašavanje stranih igara na sreću. Tko god bude imao na svojoj internetskoj stranici oglas za stranu pokerašku internetsku stranicu, prijeti mu najmanja kazna od 1.500 do 5.000 eura.

Da slovenski Ured za nadzor organiziranja igara na sreću ne razumije rad interneta, a još manje temeljna načela slobodnoga društva, dokazalo se prije nekoliko godina, kad je ilegalno zahtijevao od internetskih operatera blokadu jedne od najpoznatijih europskih internetskih stranica.

Sad su to dokazali i zastupnici slovenskoga parlamenta. Da je takvo rješenje potpuno neučinkovito, njih, unatoč upozorenju struke, ne zanima. Sve što su dosad postigli jest to da će slovenski igrači igara na sreću od sada koristiti proxy servere i mreže poput TOR-a.

Pročitajte više