čestitka ministra vidovića povodom međunarodnog dana starijih osoba

Ministar rada i socijalne skrbi Dubravko Vidović čestitao je svim osobama treće životne dobi sutrašnji Međunarodni dan starijih osoba, priopćilo je Ministarstvo.

Obilježavanje ovoga dana ne smije poprimiti simbolično značenje već mora pozitivno utjecati na građane, kako bi se aktivno uključili u podizanje kvalitete života svojih sugrađana starije dobi, stoji u ministrovoj čestitki.

Briga o starijima obveza je cijeloga društva koje mora iskoristiti sve svoje resurse, kako na državnoj razini tako i u nevladinom sektoru, a sve s ciljem što učinkovitijeg pružanja raznih oblika pomoći starijim osobama i njegovim obiteljima.

Vidović napominje kako je svjestan da u Hrvatskoj ima umirovljenika koji prolaze kroz teške trenutke svoga života. No isto tako sam bio svjedok njihova borbenog zauzimanja za svoja prava, što me svaki puta ispuni zadovoljstvom jer znam da naši umirovljenici mogu i žele biti pokretačka snaga za uvođenjem nužnih promjenama u našem društvu, kaže Vidović.

Ističe kako se ne slaže se s onima koji im namjenjuju pasivnu ulogu u životu. Vi ste dragocjeni dio ukupnog ljudskog potencijala, a vaše bogato iskustvo - naša je škola. Svjesni smo da se okrutnost današnjice i brzina životnog tempa prelama najviše na vašim leđima, pa je na nama da vam pomognemo u vođenju dostojanstvenog i sretnog života, stoji u pismu.

Svim osobama treće životne dobi, generacijama koje su svojim radom i požrtvovnošću ugrdaile dio sebe u našu današnjicu, želim iskreno čestitati ovaj Dan jer zavređujete svu našu pažnju i poštovanje, stoji u čestitki minisatra rada i socijalne skrbi Davorka Vidovića.

Pročitajte više