ČESTITKA PREDSJEDNIKA VLADE IVE SANADERA U POVODU 1. SVIBNJA, MEĐUNARODNOG PRAZNIKA RADA

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Ivo Sanader poslao je danas čestitku hrvatskim građanima u povodu 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada,L

priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

"Hrvatska je Vlada u svom programu, kao jedan od prioritetnih ciljeva, istaknula poboljšanje standarda naših građana koji se može ostvariti jedino kroz sustavno partnerstvo poduzetnika i države u gospodarskim aktivnostima.

Danas kad je Hrvatska na sigurnome putu prema europskim asocijacijama, Vlada svoje napore usmjerava k dostizanju europskih standarda na svim područjima, a posebice na području rada te zakonske zaštite prava radnika.

U tome smislu Vlada podržava i potiče dijalog sa socijalnim partnerima, sindikatima i poslodavcima, kako bi stvorila ključne pretpostavke za osiguranje povoljnijeg okružja i uvjeta rada.

Svjesna problema nezaposlenosti, Vlada priprema program mjera s ciljem otvaranja novih radnih mjesta. Nizom strateških poteza namjera nam je povećati proizvodnju, stimulirati izvoz te povećati konkurentnost hrvatskih proizvoda na europskim i svjetskim tržištima.

Ovom prigodom svim građankama i građanima Republike Hrvatske u ime Vlade i svoje osobno, čestitam 1. svibnja, Međunarodni praznik rada", navodi se u čestitci premijera Sanadera.

(Hina) xpp ysp

Pročitajte više