Četiri Meksikanca poginula u borbama pijetlova

ČETIRI su muškarca poginula nakon što je bijesni kockar koji se kladio na borbe pijetlova izgubio novac te je među okupljene navijače bacio dvije bombe. Medijska izvješća ne navode kolika je suma novca koju je bombaš izgubio, međutim, očito je da su spomenute borbe pijetlova izmakle kontroli.

Meksička televizija javila je kako su dvojica muškaraca poginula na mjestu nesreće, dok su druga dvojica preminula u lokalnoj bolnici države Jalisco u zapadnom Meksiku. Snimke emitirane na meksičkoj tv pokazale su liječnike koji su na borilištu pijetlova zamotavali ranjene navijače.

Iako službeno još nije utvrđeno zbog čega je jedan od navijača bacio bombe na okupljene ljude, čini se da je on izgubio poveću količinu novca te je od bijesa nepromišljeno postupio.

Da su borbe pijetlova doista unosan biznis u Meksiku svjedoči činjenica kako su borbe "muških kokoši" vrlo posjećene, osobito u ruralnim dijelovima države u kojima neki od farmera ulažu velike sume novca na pijetlove favorite, prenosi CNN.

Meksički su mediji osim spomenutog napada bombama javili o pucnjavi do koje je došlo na još jednoj borbi pijetlova u gradu Tonala blizu Guadalajare.

Šest je muškaraca uhićeno nakon pucnjave, dok ih je čak 300-tinjak pratilo natjecanje svojih "pernatih" favorita.

Pročitajte više