Četvorku na SUP-ovima bura nosila prema sredini Velebitskog kanala, spašeni su

Ilustracija: MidJourney

NACIONALNA središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je nadležne službe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture o koordiniranom traganju i spašavanju osoba iz pogibeljne situacije u Velebitskom kanalu.

Nekontrolirano plutali morem

Dojava je u Lučkoj kapetaniji Senj zaprimljena jučer, 12. lipnja, u 12:01 od službenika Policijske postaje Senj, koji su ih informirali o osobama na SUP daskama, koje su nekontrolirano plutale morem prema sredini Velebitskog kanala pod jakim udarima bure.

Iz nadležnosti LK Senj odmah po dojavi pokrenuta je akcija traganja i spašavanja, koordinirana iz MRCC Rijeka u suradnji s policijskim službenicima PP Senj, koji su putem radijske veze s obale navodili spasilački brod senjske Kapetanije prema osobama u pogibeljnoj situaciji.

Četvero spašenih

Prva osoba pronađena je u 12:37, a nedugo potom iz mora je izvučena i druga osoba, dok su preostale dvije zatečene u blizini obale i izvučene iz mora na spasilački brod LK Senj, nakon čega su je četvero spašenih neozlijeđeno iskrcano u mjestu Sveti Juraj u 13:13, čime je ova akcija uspješno okončana.

Iz Lučke kapetanije Senj po završetku akcije traganja i spašavanja izvijestili su da su sve četiri spašene osobe gosti mjesnog kampa, iz kojeg su se istog dana otisnuli SUP daskama u rekreativno veslanje ne znajući za moguće pogoršanje vremenskih uvjeta, koje ih je iznenada zateklo na moru.

Pročitajte više