Četiri Palestinca ubijena u sukobima nakon Arafatove smrti

IZRAELSKI vojnici ubili su četiri Palestinca u žestokim sukobima koji su izbili nakon smrti palestinskog predsjednika Jasera Arafata u francuskoj bolnici u četvrtak, rekli su palestinski liječnici.

Tri Palestinca su ubijena, od kojih su barem dva bili naoružani napadači, u sukobima do kojih je došlo kada su militanti jedne naoružane skupine u Arafatovoj frakciji Fatah napali židovsko naselje u središnjoj Gazi nakon što su čuli da je palestinski čelnik umro.

Još je jedan Palestinac ubijen u sukobima na Zapadnoj obali, rekli su palestinski liječnici. On je navodno bio, kako je priopćila izraelska vojska, među 400 palestinskih prosvjednika koji su bacali cigle na automobile židovskih doseljenika i vojnike nedaleko od grada Hebrona.

Brigade mučenika al-Aqse priopćile su da je napad protiv snažno utvrđenog naselja Netzarim označio novi krug sukoba s Izraelom kako bi se osvetila Arafatova smrt.

Glasnogovornik Brigada al-Aqse, Abu Qusai, rekao je da ta skupina smatra Izrael odgovornim za smrt palestinskog predsjednika jer ga je prisilio da živi u primitivnim uvjetima u svom sjedištu u Ramallahu na Zapadnoj obali gdje ga je u stvari izraelska vojska držala u zatočeništvu dvije i pol godine.

"Naša će skupina zajedno s braćom iz drugih frakcija izaći na bojno polje kako bi se suočila s neprijateljem i natjerala ga da plati ... Idući dani svjedočit će žestokim sukobima s cionistima posvuda", rekao je Qusai.

Pročitajte više