Četvero osuđeno za brutalnu smrt profesora. Prebili ga jer je prijavio da krše mjere

Foto: Facebook,Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

IVOR Vujasinović, Asja Gorski, Ivan Gorski i Dominik Žnidarić proglašeni su danas na Županijskom sudu u Varaždinu krivima za nanošenje teških ozljeda Nini Čengiću, od kojih je kasnije preminuo. 

Ivor Vujasinović dobio je tri godine zatvora, Asja Gorski dvije godine i šest mjeseci zatvora, Ivan Gorski dvije godine zatvora te Dominik Žnidarić jednu godinu i osam mjeseci zatvora, javlja Varaždinski.

Iako ih je Županijsko državno odvjetništvo prvotno teretilo za počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva, prošlog je mjeseca ŽDO promijenio optužnicu, pa su optuženi terećeni za počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti. Prema Kaznenom zakonu, kazna za to djelo je od tri do 15 godina, no moguća je i kazna manja od minimalne zakonski propisane ako za to postoje uvjeti.

Čeka se pravomoćna presuda

Nino Čengić preminuo je u varaždinskoj bolnici 30. svibnja 2021. godine, dan nakon incidenta ispred prostorija udruge Kulturana. Za kobne ozljede optuženi su Ivor Vujasinović, Dominik Žnidarić, Asja Gorski i Ivan Gorski.

Optužnica je podignuta 25. studenog, a prvostupanjski kazneni postupak, koji je danas okončan, počeo je 15. veljače 2022. godine. U kaznu će se okrivljenicima ubrojati i vrijeme koje su proveli u istražnom zatvoru. Do pravomoćnosti presude Ivor Vujasinović, Asja Gorski, Ivan Gorski i Dominik Žnidarić branit će se sa slobode.

Brutalno ga pretukli jer ih je prijavio za kršenje mjera

Optužnicom Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu prvookrivljeni Ivor Vujasinović, drugookrivljena Asja Dvorski, trećeokrivljeni Ivan Dvorski i četvrtookrivljeni Dominik Žnidarić terete se da su 29. svibnja 2021. oko 4:30 ispred varaždinske Udruge Kulturana iz osvete ubili 35-godišnjeg Ninu Čengića.

Tužiteljstvo ih tereti da su Čengića napali zajednički i dogovorno, pristajući da ga usmrte kako bi mu se osvetili zbog pozivanja policije kojoj je prijavio kršenje epidemioloških mjera.

Nakon što su policijski službenici, kojima nisu otvarali vrata, otišli, okrivljenici su izjurili iz prostorija udruge, a prvookrivljeni Ivor Vujasinović srušio je Čengića na tlo udarcem šakom u glavu i nastavio ga je udarati rukama, nogama i drvenom palicom zajedno s ostalim optuženicima.

Asju Dvorski tereti se da je Čengića još najmanje šest puta udarila metalnom kopčom lanca za vezanje bicikla, čemu se on nastojao izmaknuti, no optuženi su ga udarali sve dok se nije prestao micati. Čengić je uz brojne krvne podljeve po glavi i tijelu zadobio i krvarenje u mozgu, a od posljedica je preminuo 30. svibnja.

Obrana pak tvrdi da je Čengić neposredno prije brutalnog premlaćivanja pao s visokog barskog stolca u prostorima udruge te to smatra ključnim za smrtnu posljedicu.

Pročitajte više