Četvero teško ozlijeđenih u sudaru minibusa i kamiona. Policija objavila detalje

Screenshot: Google Maps

U SUDARU minibusa riječkih registracija i teretnog vozila zadarskih registracija u petak popodne na županijskoj cesti ŽC-6046 u Pakoštanima ozlijeđeno je više osoba, izvijestila je zadarska policija. Prometna nesreća dogodila se oko 16 sati.

U večernjim satima došlo je priopćenje od policije. Četiri osobe su teško ozlijeđene, 11 ih je lakše ozlijeđeno. Policija je opisala i kako je došlo do nesreće.

"U petak, 28. listopada oko 15:45 u Pakoštanima na dionici županijske ceste ŽC-6046 Vrana - Pakoštane dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva vozila, minibus riječkih i teretno vozilo zadarskih registarskih oznaka", piše policija.

"Prema rezultatima provedenog očevida do prometne nesreće je došlo kada 62-godišnji vozač minibusa, krećući se prilaznom cestom, pri uključivanju u promet na županijsku cestu nije propustio vozila s prednošću prolaska, uslijed čega je na minibus naletio kamion koji se kretao navedenom dionicom u smjeru Pakoštana, a kojim je upravljao 43-godišnji vozač. Od siline udara minibus s putnicima je sletio van kolnika i prevrnuo se na bočnu stranu", piše policija.

Četiri osobe teško ozlijeđene, vozači nisu konzumirali alkohol

"U trenutku nesreće u minibusu se uz vozača nalazilo 17 putnika, svi hrvatski državljani, od kojih su, prema prvim informacijama, 4 zadobila teške tjelesne ozljede, a 11 je lakše ozlijeđeno", dodaje se.

"Kod vozača nije utvrđena prisutnost alkohola te je u tijeku daljnje kriminalističko istraživanje u svezi izazivanja prometne nesreće", objavila je policija.

Pročitajte više