Četverogodišnji brat i sestra Madeleine McCann: Kad nađemo otmičara, izudarat ćemo ga!

RODITELJI Madeleine McCann, Kate i Gerry, britanskim su medijima otkrili kako brat i sestra nestale Maddie, sada četverogodišnji blizanci Sean i Amelie, postaju polako svjesni što se dogodilo sa njihovom starijom sestrom.

"Blizanci znaju da je osoba koja je odvela Madeleine učinila nešto jako loše. Polako postaju svjesni stravične činjenice da je oteta. Govore o njoj više nego Kate i ja. Iako ne postavljaju puno izravnih pitanja, što su stariji, to više toga shvaćaju. Pitali su nas zašto je odvedena. Rekli smo im da ne znamo. Baš kao i mi, samo žele da se Madeleine vrati kući", rekao je Gerry McCann.

Madeleineini roditelji su naveli i kako blizanci osjećaju veliki bijes prema otmičaru: "Rekli su nam: `Kad otkrijemo tko ju je odveo, izudarat ćemo ga`. Takve stvari nisu čuli od nas. Nedavno je Amelie rekla: `Kad ga nađem radit ću mu ovo i ono`, a mi smo joj tad pojasnili: `Ne, predat ćemo ga policiji i završit će u zatvoru`". Kate i Gerry McCann su dodali i kako imaju veliku podršku malene Amelie i Seana u nastavku potrage za Madeleine.

Podsjetimo, u ponedjeljak su britanske vlasti objavile novu kompjuterski izrađenu fotografiju mogućeg sadašnjeg izgleda nestale djevojčice Madeleine McCann. Uz prilično realnu "svijetlu" verziju fotografije šestogodišnje Maddie, objavljena je i potamnjena fotografija, jer istražitelji vjeruju kako bi upravo takva tamnoputa Maddie bila da živi na sjeveru Afrike, primjerice u Tunisu. Osim novih fotografija, vlasti su jučer objavile i jednominutni video namijenjen osobama koje možda znaju tko je Madeleinein otmičar.

Madeleine McCann je 3. svibnja 2007. godine, oko 22 sata, nestala iz hotelske sobe u portugalskom ljetovalištu Praia da Luz, dok su njeni roditelji Kate i Gerry s prijateljima bili na večeri. Od tada je više puta javljano kako je djevojčica viđena u raznim dijelovima svijeta, međutim, svaki put se pokazalo da nije riječ o Maddie.

Pročitajte više