Četvorica mladića ukradenim autom bježala policiji pa sletjela u Dravu

Foto: PU međimurska

NOĆAS je između naselja Donji Vidovec i Donja Dubrava policijska ophodnja pokušala zaustaviti automobil varaždinskih registarskih oznaka koji je, nakon što je došao u Donju Dubravu, nastavio vožnju šljunčanim putem uz lijevu obalu rijeke Drave.

Bježeći od policije, automobil je oko 2:45 sletio u rijeku.

Na mjesto događaja upućena je Javna vatrogasna postrojba grada Čakovca, čiji ronioci nisu pronašli osobe u vozilu. Pregledom okolice pronađene su tri osobe koje su isplivale iz rijeke, maloljetnik za kojim je raspisana potraga i 24-godišnjak s područja Varaždinske županije i maloljetnik s područja grada Čakovca (sve tri osobe neprijavljeno borave na širem području grada Čakovca).

Zatečene osobe vozilima hitne pomoći prevezene su na liječnički pregled u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da nisu ozlijeđene, nakon čega su dovedene u službene prostorije Policijske postaje Prelog, javlja PU međimurska.

Svi su od ranije poznati policiji

Prema saznanjima, s njima je bila i četvrta osoba s područja Varaždinske županije koja je također isplivala iz rijeke te je naknadno pronađena i dovedena u službene prostorije.

Sve četiri osobe su od ranije poznate policijskim službenicima zbog većeg broja evidentiranih kaznenih djela i prekršaja. 

Iz policije napominju da je Operativno komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske u 3 sata i 32 minute zaprimio dojavu građana, da je vozilo koje je sletjelo u rijeku Dravu ranije te večeri ukradeno u Donjem Vratnu, a od vlasnika je zaprimljena kaznena prijava.

Vatrogasci su vozilo osigurali vezivanjem, a izvučeno je iz rijeke nakon izvršenog očevida.

U tijeku su kriminalistička istraživanja u svezi krađe vozila i prometne nesreće.

Pročitajte više