Chavez: Nemojte pjevati pod tušem, štedite vodu

PREDSJEDNIK Venecuele, Hugo Chavez apelirao je na svoje sunarodnjake da prestanu pjevati pod tušem i da ograniče svoje pranje na tri minute.

Kontroverzni predsjednik obratio se građanima nakon što je otkriveno da zemlja ima velikih problema s opskrbom vode i električnom strujom. Zbog toga je Chavez najavio mjere uštede energije i najavio osnivanje ministarstva koje će se baviti im problemom.

"Nisu vremena za jacuzzi"

"Neki ljudi pjevaju pod tušem po pola sata. Ne djeco draga, tri minute su više nego dovoljne. Brojao sam tri minute i ja ne smrdim", rekao je kontroverzni predsjednik za vrijeme sastanka kabineta emitiranog na televiziji.


"Ako mislite ležati u kadi punoj pjene i uključiti ono, kako se zove, jacuzzi... pa kakav je to komunizam? Nisu vremena za jacuzzi", izjavio je Chavez uz smijeh svojih ministara.

Spominjao je korištenje aviona kako bi se izazvala kiša te je najavio skoru zabranu uvoza proizvoda koji troše previše električne energije.

Venecuela je, iako bogata naftom, imala velikih problema s nestancima električne energije posljednjih godina. Zbog korištenja vode u hidroelektranama za proizvodnju struje, došlo je do nedostatka oba resursa.

Pročitajte više