Chavez rekao španjolskom kralju: "Imate bradu kao Fidel"

VENECUELANSKI predsjednik Hugo Chavez našalio se sa španjolskim predsjednikom Juanom Carlosom usporedivši ga Castrom te je očito  zaboravio 'incident' od njihovog zadnjeg susreta 2007. kad mu je kralj rekao da zašuti, javljaju svjetske agencije.

Chavez koji je poznat po tome da nema dlake na jeziku susreo se sa španjolskim monarhom te mu je rekao: "Imate bradu kao Fidel", aludirajući na bivšeg kubanskog vođu. "Mijenjam svoj imidž", rekao je kralj Juan Carlos koji je preko ljeta doista pustio bradu.

Chavez ga iritirao pa ga je ušutkao

Svojim ležernim susretom dva državnika su pokazala kako odnosi među njima nisu više zategnuti zbog incidenta iz 2007. godine. Tada je na Iberoameričkom samitu španjolski kralj pred svima povikao na Chaveza i pitao ga: "Zašto jednostavno ne zašutite?"

Snimka tog incidenta odmah je obišla svijet i postala hit. Državnici su se službeno pomirili u španjolskoj kraljevskoj ljetnoj rezidenciji u Mallorci 2008. godine što je bilo za očekivati jer zemlje vežu bliski poslovni odnosi. Naime Španjolska je najveći venecuelanski investitor i loši odnosi među zemljama značili bi raskid ugovora vrijednih milijarde dolara. Chavez se kratko sastao i sa španjolskim premijerom Josem Luisom Rodriguezom Zapaterom s kojim je razgovarao o energetskim pitanjima, ali susret je bio privatne naravi te poslije njega nije održana konferencija za novinare. .

Pročitajte više