Choovom djedu drago što je "kujin sin" mrtav

KIM HYANG-SIK, 81-godišnji djed Cho Seung-huija, južnokorejskog studenta odgovornog za krvoproliće na Sveučilištu Virginia Tech, rekao je da mu je drago što je "kujin sin" mrtav te da je "zaslužio smrt".

Kim Hyang-sik je to izjavio nakon što je pogledao video-manifest koji je snimio njegov unuk prije i za vrijeme krvavog pohoda tijekom kojeg je hladnokrvno ubio 32 studenta i profesora, nakon čega je počinio samoubojstvo.

"Bolje je nemati takvo dijete u obitelji", rekao je djed i dodao kako je 8-godišnjem Chou bio dijagnosticiran autizam, odnosno kako je njegov unuk bio "izazivač nevolja" koji je vlastitoj majci "uništio život".

U međuvremenu je Steve Flaherty, načelnik državne policije u Virginiji, izrazio žaljenje zbog toga što je američka TV-kuća NBC objavila sadržaj ubojičinog manifesta, odnosno što je javnost bila izložena tim "uznemirujućim prizorima".

Odluka je izazvala ogorčenje među članovima obitelji žrtava masakra koji su iz prosvjeda odlučili bojkotirati NBC, odnosno odbili dati intervjue novinarima NBC-a i drugih medijskih kuća.

"Fox News" je, pak, suočen s bijesom javnosti, odlučio da od četvrtka navečer više neće emitirati Choov manifest.

D.A.

Foto: AFP

Pročitajte više